2014. március 24., hétfő

Cseresznyés vagy akár meggyes kosárka

Jöjjön hát az eredeti recept,de én ezeket mindig felül írom, szóval ez majd most sem lesz másképp.


Hozzávalók: 8 db
40 dkg cseresznye
2 evőkanál cukor
2 csomag vajas leveles tészta
5 dkg mandula
8 gombóc vanília fagyi

Díszítéshez:
5dkg kristálycukor
1 kiskanál vaj

1, A cseresznyét vagy meggyet megmossuk,kimagozzuk,és cukorral meghintve 2--3 percig pároljuk,majd kihűtjük
2, A díszítéshez a kristálycukrot megolvasztjuk,majd egy vajjal megkent alufóliára villa segítségével csíkokat húzunk belőle,és hagyjuk megdermedni.
3, A leveles tésztát kb.10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőszekrényből,a sütőt pedig előmelegítjük 210C-ra.
4, A tésztát deszkára fektetjük,és 8db,kb. 10cm átmérőjű, kör alakú lapocskát szaggatunk belőle,amiket aztán sütőpapírral kibélelt tepsire fektetünk.
5, A párolt cseresznyét vagy meggyet elosztjuk a lapocskák tetején,megszórjuk durván vágott mandulával,majd forró sütőben 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
6, A kész kosárkák tetejére 1-1-gombóc fagylaltot nyomunk,édességünket a fóliáról lepattintott karamellszálakkal díszítjük.

Nos az én verzióm csak annyiban tér el hogy egy zacskós leveles tésztából nekem 9-10db jön ki,igaz nem lesznek giga magas méretűek,de annyira laposak sem lesznek! Ha pedig nem friss cseresznyéből vagy meggyből készítjük a sütit,akkor meg elhanyagolható a cukor,mert a befőttek már eleve teli vannak cukorral.Ja és párolni sem kell hacsak nem friss a gyümölcs!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése